AQUADIT HUNGARY Kft. - Egyéb termékek - Akvarisztika / Kerti tó - Natto gyűrű
English
 

Egyéb termékek

Egyéb termékek - Akvarisztika / Kerti tó - Natto gyűrű

akvarisztika / kerti tó - Natto gyűrű
akvarisztika / kerti tó - Natto gyűrű

A kerti tóban, akváriumban nagyon fontos, hogy olyan vízi környezetet teremtsünk, melyben a halak és a gerinctelenek is jól érzik magukat. A zárt élővízi ökoszisztémában állandóan jelen vannak, felhalmozódhatnak szerves anyagok (salakanyag, túletetésből származó eleség maradvány, elhalt növényi rész, elhullás, etc.), melyek eltávolításában, azok negatív hatásainak kiküszöbölésében, az ökoszisztéma egyensúlyának megteremtésében nyújt segítséget a Natto gyűrű.

akvarisztika / kerti tó - Natto gyűrű

A Natto gyűrű egy japán kutató fejlesztésének eredménye, mely egy mesterséges kötőanyagból és adalékanyagból létrehozott, szilárd, rendkívül porózus szerkezetű biológiai szűrőanyagból és nagy mennyiségű szervesanyag fogyasztó-, liofilizálással tartósított-, aerob mikroorganizmusból (Bacillus subtilis Natto) és számukra szükséges enzimekből áll. A Natto gyűrű által kifejtett víztisztító módszer az aerob baktériumokon és porózus szilárd közegen alapuló „fermentációs” mechanizmust használja ki. A gyűrű aktiválásakor baktériumok vízzel érintkeznek, majd a porózus rétegben elkezdenek szaporodni, kolóniát hoznak létre, a tömbön kívül pedig szétszóródnak.

akvarisztika / kerti tó - Natto gyűrű

A natto gyűrű teljesen veszélytelen a vízi élővilágra (gerinces, gerinctelen, növény), illetve nem változtatja meg a víz pH értkét sem. A baktériumok rendkívül szívósak, 10 és 65 °C közötti vízhőmérsékleten tenyésznek hatékonyan, illetve 3 és 11 közötti pH érték mellett is életképes. A kerti tó esetében 10°C alatti hőmérsékleten nem aktívak, télen nyugalmi állapotba kerülnek, majd tavasszal újra aktíválódnak.

akvarisztika / kerti tó - Natto gyűrű

A gyűrű teljesítményét úgy fokozhatjuk, hogy a szűrőben további, jó minőségű, nagy felületű biológia szűrőanyagot helyezünk el, amin a hasznos baktériumok megtelepedhetnek, újabb kolóniákat létrehozva.

A Nattó gyűrű baktériumai aerob típusúak, tehát oxigén jelenlétében osztódnak 30 percenként. A külső-, vagy belső szűrőnek, szivacs szűrőnek, levegőzgetőnek állandóan (24/7) üzemelnie kell. A víz áramoltatásának huzamosabb ideig történő megszakítása a hasznos baktérium-populáció csökkenését eredményezi.

Nagyon fontos a folyamatos kontroll, vízminőségellenőrző tesztek alkalmazása (ajánlott gyorsteszttel, legalább heti rendszerességgel).

akvarisztika / kerti tó - Natto gyűrű

Termék neve: Natto gyűrű
Származási ország: Japán
Felhasználás: akvárium, kisebb kerti tó
Kapacitás: 1 db Nattó gyűrű 15-160 liter vízhez elegendő. Nagyobb térfogatú élővízhez többet kell egyszerre felhasználni!
Teljes aktiválódás / megfelelő baktérium-populáció: ~4 hét
Méret: 9 x 9 x 3,8cm / ~ 200 g /
Édesvízi vagy tengeri akváriumban is használható.

akvarisztika / kerti tó - Natto gyűrű

Termék neve: Natto hullám
Származási ország: Japán
Felhasználás: kizárólag kerti tó
Kapacitás: 1 db Nattó hullám 3000-5000 liter vízhez elegendő. Nagyobb térfogatú élővízhez többet kell egyszerre felhasználni!
Teljes aktiválódás / megfelelő baktérium-populáció: ~4 hét
Méret: 39 x 19 x 9 cm / ~ 8,5 kg /
Érzékenyebb fajok (pl. Koi ponty) esetén alkalmazza a Natto gyűrűt.

Használat:
1. Vegye ki a csomagolásból és folyó csapvízzel alaposan mossa le.
2. Egy tiszta vödröt, edényt öntsön fel annyi klórmentes vízzel (RO víz, desztillált víz, vízelőkészítővel kezelt víz, aszkorbinsavval kezelt víz), ami a gyűrűt (gyűrűket) ellepi és áztassa legalább 12 órán át. Az áztatáshoz ne használjon csapvizet!
3. Vegye ki az áztató vízből a gyűrűt, majd helyezze közvetlenül az élővízbe, olyan helyre, ahol megfelelő az áramlás. Akvárium esetében például porlasztó közelébe, tavak esetében a legjobb, ha szökőkút, csobogó, vízesés, a mechanikus szűrő kifolyó csonkja, stb. mellé kerül elhelyezésre. Az álló pozíció optimális, de elfektetve is kifejti hatását. Ügyeljen az esetleges üveggel történő kontaktusra. Amennyiben eltörik, akkor is kifejti hatását, de ne ossza meg a mennyiséget. A hatás folyamatos, de 1,5-2 éven belül csökken (környezettől függően), ezt követően cserélni kell.

Minőségét korlátlan ideig megőrzi. Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó. Kizárólag akvarisztikai, kerti tavi alkalmazásra! Gyermektől távol tartandó!

Az itt bemutatott Natto termékek segítenek a vízminőség javításában, de nem kezelik pl. az algásodás problémáját.

Kérje ajánlatunkat, aktuális árainkat e-mailen (info@aquadit.hu). Az itt megjelenítettnél bővebb információval nem szolgálhatunk.

Fő termékek: akvárium, kerti tó

Fő alkalmazási területek: akvárium vízkezelés, kerti tó vízkezelés, nitrifikáló baktérium, biológia szűrőanyag, biológiai szűrés, natto gyűrű, natto hullám, Bacillus subtilis Natto, EBB, ecobio-block, ecobio-ring, ecobio-wave, eco-bioring, eco-biowave, nitrát probléma, nitrátfaló, víztisztító